Het team

Achter MODS® staan twee jonge ondernemers: Julien, die MODS® bedacht en ontwikkelde, en Quentin die de onderneming leidt.
In de loop van 2019 komen 4 nieuwe medewerkers het team versterken.

Wat we belangrijk vinden:

 

 

Goed doordachte, duurzame producten

Lokale bevoorrading en productie

Reeds gebruikte materialen herwaarderen

 

 

Duurzaamheid en rentabiliteit combineren

Over ons

Van theaterdecors tot scheidingswanden voor kantoor

MODS®: hoe het begon

In 2014 bouwde Julien nog theaterdecors – structuren voor eenmalig gebruik. Hieruit groeide het idee om bepaalde delen van de decors als elementen voor hergebruik te ontwerpen. Na enkele testen staan de houten modules op punt. Gemonteerd vormen ze de structuur van een decor, dat later gedemonteerd kan worden. MODS® is een feit!

De toepassingen breiden zich uit op vele vlakken: van stands, bars, podia, meubilair voor events tot scheidingswanden, plafonds en meer. Het ontwerp van de elementen wordt verfijnd om aan stevigheid en moduleerbaarheid te winnen. Vandaag zijn montage en demontage kinderspel. Bovendien blijft er op de losse elementen na de demontage geen spoor van lijm, schroeven of nagels achter.

Ecodesign

MODS® wil in essentie de afvalberg verminderen en een alternatief vormen voor wegwerp- en minder aanpasbare formules. Ondanks het feit dat hout een hernieuwbaar, lokaal beschikbaar materiaal is, bevatten MODS® elementen zo weinig mogelijk basismateriaal. Gebruiksmatig zijn MODS® elementen volledig omkeerbaar: ze hebben geen voor- of achterzijde, geen onder- of bovenkant. Dit vereenvoudigt de montage en maakt het mogelijk om accessoires te ontwerpen die combineerbaar zijn met alle denkbare structuren.

De MODS® elementen ontlenen hun stabiliteit aan hun vorm en verbindingen. Daarom is het mogelijk om met tweede keus-hout te werken zonder aan prestaties in te boeten. MODS® Reborn is voor 100% samengesteld uit overschotten van houten panelen, gerecupereerd uit schrijnwerkerijen.

Een vraag? Een project? Contacteer ons!

Jaren ervaring

Gerealiseerde projecten

MODS producten